Solvarme

Hvordan fungerer solvarme?

Når du har et solvarmeanlæg installeret i boligen kan du udnytte solens energi til at skabe varme. Solens energi opvarmer en væske i solfangerne, som er monteret på taget. Ved hjælp fra cirkulationspumpen løber væsken hen i varmtvandsbeholderen, hvor der afgives varme til vandet i beholderen.

Solvarmepaneler kan mimere din varmtvandsregning op til 70%

Det er oplagt at hente varme fra solen, og du kan udnytte solens energi effektivt ved at forbinde et eller flere solvarmepaneler med husets varmtvandsbeholder – bedst på et skrånende, sydvendt tag. Selv på dage, der ikke føles specielt varme, vil solvarmepaneler kunne bidrage effektivt med varmt vand. Faktisk kan solvarmepaneler dække op til 70% af den energi, du og din familie årligt bruger til opvarmning af brugsvand.

Teknologiske fremskridt gør, at solen som energikilde er blevet ikke kun en økonomisk, men også en miljøvenlig mulighed. Du kan derfor spare mange penge årligt ved at skifte til et solvarmeanlæg. Og hvis du kombinerer dine solpaneler med fx et pillefyr eller en varmepumpe, kan du blive kørende med ren, bæredygtig energi. Ring til os på tlf. 21 65 11 24 for at høre mere om dine muligheder med solvarme.

Grøn energi fra solvarme

Når du vælger solvarmepaneler, bidrager du positivt til miljøet ved at spare atmosfæren for rigtig meget CO2 om året. Her gælder det, at jo større solvarmeanlæg, jo bedre grøn samvittighed: Et solvarmepanel på 5,1 m2 giver en årlig CO2-besparelse på 870 kg, mens et panel på 7 m2 giver ca. 1,5 ton!

Det er ekstra fordelagtigt at investere i solvarme, hvis du samtidig skal have skiftet en ældre kedel ud. Men spørg os hos Bedre Energi Højer – HTM Service, så finder vi den mest optimale løsning til din situation. Vi laver løsninger med solvarme i det meste af Sønderjylland, bl.a Højer, Tønder og Møgeltønder.

Sådan fungerer solvarme

Primært bruges solvarme og solvarmepaneler til at varme brugsvandet op i dit hus, men også til at spare på opvarmningen af boligen. Det enkleste solvarmepanel består af en matsort absorberingsplade bag et eller to lag glas. Herimellem er der en række rør, hvori vandet cirkulerer. Varmen fra solen opvarmer rørene med vand – også når det er lettere overskyet – hvorefter det pumpes til en buffertank. Det varme brugsvand opvarmes derefter yderligere af en varmeveksler, der enten sidder i tanken eller ved siden af.

En anden type solfanger er den rørformede, hvor solens stråler reflekteres mod et matsort rør, hvor vandet opvarmes. I buffertanken placeres ofte et el-varmelegeme, som automatisk opvarmer vandet, når solen ikke leverer nok.

Mere om energiløsninger:

Herunder finder du links til Bedre Bad Højers andre energiløsninger. Hvert link indeholder et væld af nyttige informationer, som kan hjælpe og inspirere dig i valget af din næste energiløsning. Har du brug for yderligere informationer omkring alternative eller traditionelle energiløsninger, står vi klar til at rådgive dig.