Gulvvarme

Gulvvarme er slet ikke så dyrt som man tror

– Og så er gulvvarme en meget behagelig måde at opvarme boligen på. Det er ikke korrekt, at gulvvarme skulle være en ekstra dyr opvarmningsform. Den myte er for længst aflivet.

Tværtimod får du ekstra komfort med gulvvarme, hvor en behagelig temperatur altid holder fødderne varme på fx badeværelset eller i stuen. En anden fordel ved gulvvarme er, at indretningen i hjemmet bliver lettere, når der ikke er radiatorer at tage hensyn til.

En optimal varmefordeling med gulvvarme

Traditionelle radiatorer fordeler ikke varmen lige så optimalt i rummet, som gulvvarme gør. Den bedre varmefordeling gør, at du faktisk kan skrue lidt ned for temperaturen. Det skyldes, at rummet opvarmes nedefra og ikke oppefra som ved en radiator.

Er du fx vant til at opvarme stuen til 22 grader med en radiator, kan du nøjes med at indstille gulvvarmen på 20 grader – varmefølelsen er den samme. Og når du fyrer mindre end ellers, sparer du både energi og penge.

Varmekilder til gulvvarme

Typen af gulvvarme, der passer til dit hjem, afhænger af hvilken type varmekilde, du har:

Et el-gulvvarmesystem kan du kun bruge strøm til opvarmning. Omvendt kan et vandbaseret gulvvarmesystem anvende alle former for varmekilder, uanset om det er olie, naturgas, træpiller eller fjernvarme. Dog er varmepumper især velegnet til denne type gulvvarme, da vandtemperaturen fra andre varmekilder i visse tilfælde vil være for høj. Med en varmepumpe som energikilde undgår man dermed at skulle regulere temperaturen, inden den pumpes ind i gulvvarmesystemet.

Har du spørgsmål til, hvilken type gulvvarme, du skal vælge, og om du kan opnå store besparelser på sigt ved også at udskifte din varmekilde, så ring til os på tlf. 21 65 11 24.

Hos HTM Service, Bedre Bad – Bedre Energi Højer har vi stor erfaring med etablering af gulvvarmeanlæg og rådgiver gerne om den mest optimale energiløsning til dit hjem eller virksomhed.

Andre varmekilder: