Fjernvarme

Hvordan fungerer fjernvarme?

Fjernvarme kommer fra dit lokale kraftværk/fjernvarmeværk, som fordeler varmt vand ud til byens boliger igennem et højisolerede rørsystemer. I boligen anvendes det varme vand i fjernvarmeanlægget, som sørger for at opvarme brugsvandet. Når vandet fra varmeværket har afgivet sin varme, bliver det sendt retur til varmværket hvor det bliver genbrugt.

Spar penge ved at få efterset dit fjernvarmeanlæg

Teknologien i et fjernvarmeanlæg udvikler sig løbende, og det er en rigtig god idé at få det efterset – der kan være mulighed for forbedringer, som kan spare dig gode penge. Du kan stort set altid spare penge ved at modernisere dit fjernvarmeanlæg.

Hvis dine termostatventiler for eksempel er af ældre dato, måler de temperaturen i rørene modsat i dag, hvor det er rumtemperaturen, der måles. En bedre styring af varmen giver en bedre varmeeffektivitet, og det betaler sig dermed hurtigt at skifte gamle termostater og ventiler ud. Ligeledes kan en defekt termostatventil betyde et meget stort og dyrt varmeforbrug.

Du bør også sørge for, at cirkulationspumpen for dit anlæg til fjernvarme er en A-mærket model. Er du i tvivl om, hvorvidt dit nuværende fjernvarmeanlæg fungerer optimalt, så kontakt os hos HTM Service på tlf. 21 65 11 24, så hjælper vi dig videre.

Læs mere om energi og varme: